repareer zelf uw witgoed en huishoudelijke apparaten met de onderdelen van onderdelentoko.nl

Bosch Siemens pompfilter schoon maken en foutcode E18 verhelpen

Bosch Siemens foutcode E18 of F18 E6,E25, E26, E30, E36 of E80.

Bosch Siemens E18 en F18 storing komt regelmatig voor bij oude en nieuwere wasmachines. F18 is het zelfde als foutcode E18, De foutmelding betekend dat de afvoerpomp draait En het water wordt niet afgepompt. De deur gaat dan ook niet open. Foutcode E18 F18 in het display van uw Bosch wasmachine duid op een problemen met afpompen van water.

Bosch Siemens foutcode E18 – F18 storing verhelpen.

Open het klepje waar het pluizen filter zich bevind. De filterklep bevindt zich meestal aan de rechter voorkant van de wasmachine. Bij het schoonmaken van de filter ga je als volgt te werk. Allereerst zorg je dat de wasmachine uit staat, En draai je de kraan van de wasmachine dicht. Vervolgens plaats je een opvangbakje voor het filterdeurtje en open je dit deurtje. Haal het rubberen slangetje los en je kunt de wasmachine nu aftappen. Als alle het water uit de wasmachine is, Neem je het pompfilter eruit en maakt deze schoon met een borsteltje. Maak ook direct het pomphuis goed schoon en controleer of de pomp wil draaien door even met de hand aan de pompschoep te draaien Plaats alles weer terug en je kunt de kraan weer opendraaien. Kies nu een programma, na afloop van het programma kan de deur waarschijnlijk weer open. Is het probleem nog niet opgelost? Dan is meestal de afvoerpomp defect

Bosch Siemens pompfilter schoon maken en foutcode E18 verhelpen

Wasmachine repareren

Bij een wasmachine reparatie kan je denken aan kapotte afvoerpomp of een deur die niet meer sluit, Defect deurslot of verwarmingselement De storing is meestal met een foutcode op het display zichtbaar. Maar soms ook door andere kenmerken wordt een defect aan de wasmachine duidelijk, De wasmachine maakt extra veel lawaai bonkend geluid door dat de schokdempers defect zijn of een scheurend geluid als de lagers zijn versleten, Of er water lekt bij de deur om dat het manchet is gescheurd. In sommige gevallen geeft de wasmachine zelf aan dat er een probleem is met een storingscode in het display. Wanneer dat zo is, kunt u met de foutcode zien wat het probleem is met de wasmachine en of welke wasmachine onderdelen er nodig zijn om de reparatie zelf te kunnen uitvoeren.