repareer zelf uw witgoed en huishoudelijke apparaten met de onderdelen van onderdelentoko.nl

Wasmachine niveauregelaar pressostaat testen

pressostaat niveauregelaar

Een pressostaat of niveauregelaar bevindt zich meestal bovenin de wasmachine en schakelt twee standen.

De eerste schakeling zorgt ervoor dat het verwarmingselement van de wasmachine in werking wordt gesteld. De tweede schakeling is om het maximaal waterniveau aan te geven.

Controleer de pressostaat

Maak het slangetje los ( het is een dun slangetje wat vanaf de onderkant wasmachine trommel loopt ) en blaast er op.
De pressostaat moet twee keer klikken als u op de slang blaast. Klikt de pressostaat of niveauregelaar niet controleer het slangetje dan op beschadigingen waardoor er lucht kan ontsnappen.
Kort het slangetje dan een halve centimeter in zo dat het slangetje weer strak op de tuit van de pressostaat zit. Meestal is er voldoende lengte. Controleer ook of het slangetje niet verstopt is. Door het slangetje er af te halen en er op te blazen. Het komt namelijk ook regelmatig voor dat het slangetje alleen verstopt is.
Klikt de pressostaat niveauregelaar niet en er is geen zichtbare beschadiging of verstopping, dan is de hoogs waarschijnlijk de pressostaat defect.

Wat is een pressostaat en waar voor wordt deze gebruikt in de wasmachine of vaatwasser?

Pressostaat ook wel niveauregelaar genoemd is een schakelaar die op druk werkt.
De pressostaat wordt gebruikt om in- of uit te schakelen bij een bepaalde luchtdruk.
Bij het oplopen van de druk zal deze bij de ingestelde druk het contact inschakelen. En bij afnemen van de druk, zal deze weer uitschakelen.
De pressostaat werkt dus met inschakeldruk en de uitschakeldruk, dit wordt de schakel-hysterese genoemd.
Een pressostaat wordt bij een wasmachine of vaatwasser gebruikt voor het regelen van het waterniveau in de vaatwasser of een wasmachine.
Heeft u een nieuwe pressostaat of niveauregelaar nodig? Voor uw wasmachine of vaatwasser dan kunt u bij ons terecht. Onder vaatwasser onderdelen of wasmachine onderdelen vindt u alle beschikbare onderdelen. Gebruik voor het vinden van uw onderdelen het typenummer van uw apparaat.

Wij helpen u graag

Kunt u het onderdeel niet vinden of u weet niet of het de juiste onderdelen zijn? Vraag het onderdeel dan bij ons aan via het,
Onderdelen aanvraagformulier. Houd bij contact met onze klantenservice altijd het typenummer van uw wasmachine of vaatwasser bij de hand! Zodat wij u kunnen helpen aan het juiste onderdeel. volg ons ook op YouTube voor handige tips.