Vòòr 16:30 uur besteld, morgen in huis.

Wasmachine lagers controleren en vervangen

Geplaatst op 19 Sep 2016 om 11:11 door Admin

Wasmachine lagers vervangen Reparatie handleiding video
De wasmachine lagers bevinden zich aan de achterkant van de wasmachine trommel. Hoe controleer je nou of de lagers / kogellagers van de wasmachine defect of versleten zijn?


Als eerst natuurlijk het geluid van de wasmachine tijdens het centrifugeren, als de lagers defect of zijn versleten maakt de wasmachine veel lawaai. De wasmachine zal een harder geluid maken dan de wasmachine voor heen deed. In het begin stadium van een kapotte wasmachine lagers zal er een zacht gerommel te horen zijn die snel zal toenemen tot een hard Krijsend geluid. Controleer of de trommel van de wasmachine soepel draait door met de hand de trommel helemaal rond te draaien. Als het rond draaien van de trommel niet soepel aan voelt maar er speling wordt geconstateerd of deze maakt een onregelmatige beweging zijn de lagers defect of versleten. U kunt het ook controleren door de trommel aan de voorkant te bewegen, als hier veel speling in zit zijn de lagers versleten. Als u heeft geconsenteerd dat de kogellagers van de wasmachine defect zijn is het verstandig niet te lang te wachten en de wasmachine zo snel mogelijk te repareren en de lagers te vervangen, Anders kan er nog meer schade ontstaan aan ander onderdelen van de machine bijvoorbeeld aan de trommel, trommel as of het lagerkruis en dan is het niet meer de moeite waard de machine te repareren. Als er een lager defect is gaat het meestal om het lager aan de aandrijfzijde maar als u roest tegen komt is verstandig beide lagers te vervangen en de Simmering / afdichtingsring / lager afdichting mee te vervangen, Meestal gaan de lagers defect doordat de Simmering / waterkering lekt is en er water bij de lagers komt waardoor de lagers gaan roesten. Als u de lagers gaat vervangen vervang dan beide lagers en de Simmering zie afbeelding.

 


Bij het model in de Reparatie video handleiding moet ook de afdichting van de trommel vervangen worden, dit omdat de achter kuiphelft los moet worden gemaakt van de voor kuiphelft en daardoor de kuip afdichting los komt.
Om de juiste onderdelen te bestellen heeft is het volledige type e-nummer of 12-cijferig PNC-code nodig van de machine. Deze kunt u meestal  vinden in de rand waar de deur in valt of op de deurrand zelf.

 


Neem voor deze reparatie de tijd het is een behoorlijke klus omdat de hele trommel uit de wasmachine wordt gehaald, maar u kunt er veel geld mee besparen en, als je een beetje handig bent is de reparatie vrij eenvoudig zelf te doen. Voordat u begint zorg ervoor dat u de stekker uit het stopcontact haalt voor uw eigen veiligheid. In deze Reparatie video gebruiken we een bosch wasmachine, maar dit kan verschillen van uw apparaat, maar in grote lijnen zijn de reparatie handelingen vrijwel hetzelfde.  

Hulp nodig?

Laat ons u helpen en vraag het artikel of onderdeel bij ons aan.

Artikel of onderdeel aanvragen