Vòòr 16:30 uur besteld, morgen in huis.

wasdroger met ultrasoon geluid

Geplaatst op 31 May 2017 om 10:09 door Admin

drogen met ultrasone golven
 

Sneller én zuiniger kleren drogen met ultrasone golven 
De wasdroger is een van de grotere eenergieslurpers in huis.Onderzoekers slaan een nieuwe weg in en werken aan een droger die was droogt met ultrasoon geluid.
Een wasdroger droogt kleding door er warme lucht doorheen te blazen. Die methode is verre van efficiënt en kost dus veel energie. 
Dat is niet het enige nadeel. Een kledingstuk kan flink krimpen, kleuren kunnen vervagen en wie na elke wasbeurt het pluizenrooster schoonmaakt, moet wel concluderen dat wasgoed in de droger sneller slijt.

Woningbrand
Daar komt nog bij dat de combinatie van losse, droge vezels en een verwarmingselement niet zonder risico is. Wasdrogers staan hoog op de ranglijst van veroorzakers van woningbranden.

Voordelen zijn er ook. Het apparaat neemt veel werk uit handen en het wasgoed wordt heerlijk zacht. Bovendien heeft niet iedereen de mogelijkheid om alle was buiten of in het trapgat te laten drogen.

Onderzoekersin Tennessee gooien het over een andere boeg. In samenwerking met multinational en witgoedfabrikant General Electric ontwikkelen ze een wasdroger die de klus klaart met ultrasoon geluid. Het idee is geïnspireerd door luchtbevochtigers die werken met een....

Lees het volledige bericht op: rd.nl

Hulp nodig?

Laat ons u helpen en vraag het artikel of onderdeel bij ons aan.

Artikel of onderdeel aanvragen