Vòòr 16:30 uur besteld, morgen in huis.

vriezer snel ontdooien ijsvrij maken

Geplaatst op 7 Dec 2016 om 11:34 door Admin

vriezer snel ontdooien ijsvrij maken

Wist je dat een ijslaagje in je vriezer het apparaat meer doet verbruiken? Omdat ontdooien een lastig kwarweitje is, geven wij drie tips en tricks om het apparaat snel en zonder moeite ijsvrij te maken.

Experts beweren dat je dit elke maand moet doen, wat een tikje overdreven is. Maar een jaarlijkse ontdooibeurt is geen overbodige luxe. Als je erg regelmatig een ijslaag in je koelkast ontdekt dan moet je wel de rubbers in het toestel laten nakijken, want dan is de kans groot dat de deur niet goed meer sluit.

Wat met het voedsel?
De vriezer snel ontdooien is geen sinecure. Om te voorkomen dat je al je diepgevroren voedingsmiddelen moet wegsmijten, kun je alles even bewaren in een speciale koeltas met koelelementen. Wie dit niet in huis heeft, kan een grote zak met ijsblokken vullen om je voeding koel te houden. Eens de vriezer leeg is, zet je het uit. Als dat niet kan, draai je hem op de warmste stand. Neem dan een houten spatel en schraap het ijs van alle oppervlakten af. Gebruik geen mes of ander scherp gereedschap, want zo kan je je vriezer permanent beschadigen, waardoor het toestel onbruikbaar wordt.

Dan volgt de laatste stap in het ontdooiproces. Er zijn drie tips die het proces kunnen versnellen. Neem alvast een oude handdoek bij de hand op met smeltwater op te vangen.

Dan volgt de laatste stap in het poetsproces. Er zijn drie tips die dit kunnen versnellen. Neem alvast oude handdoeken bij de hand op met smeltwater op te vangen.

Aanpak 1
Neem een ventilator en zet deze voor de open vriezer. Hoe snel het ontdooien gaat, hangt af van de sterkte van je ventilator. Het voordeel is dat je enkele handdoeken op de bodem kan leggen om het water op te vangen. Jij kan dan ondertussen iets anders gaan doen.

Aanpak 2
Vul een schaal met kokend water en zet deze in de vriezer. Als er verschillende niveaus zijn, zet er dan een op elke lade. Sluit de deur en wacht vijf minuten. Dan is het tijd om het kokende water te verversen. Herhaal dit proces tot de vriezer ijsvrij is. Verwijder het water met oude handdoeken en je bent klaar.

Aanpak 3
Neem een stofzuiger die ook vloeistoffen aankan. Zet de blaasstand aan en beweeg van boven naar beneden over elke oppervlakte. Een speciale stofzuiger is een betere optie dan een haardroger omdat het sneller gaat en zo vermijd je het risico op elektrocutie. Als er stukken loskomen, verander dan de stand om het water en ijs op te zuigen. Dan kun je opnieuw beginnen blazen bij het lagere niveau. Dit herhaal je tot alles droog is.

Na deze stappen kun je de vriezer weer aanzetten en al je voedingswaren er weer in bewaren.

bron: hln.be

Hulp nodig?

Laat ons u helpen en vraag het artikel of onderdeel bij ons aan.

Artikel of onderdeel aanvragen