Vòòr 16:30 uur besteld, morgen in huis.

vaatwasser zeven dingen die er nooit in mogen

Geplaatst op 16 Dec 2016 om 10:51 door Admin

vaatwasser zeven dingen die er nooit in mogen

Vaatwasser de uitvinding van de laatste jaren wat ons betreft. Snel en gemakkelijk, en je mag er zowat alles instoppen. Of toch bijna alles: de aangegeven spullen was je toch beter met de hand af als je eraan gehecht bent.

1. Lepels van hout
En dit geldt eigenlijk voor al je keukengerei dat van hout is gemaakt, zoals je snijplank. Het hete water zal het hout dof maken en zelfs kromtrekken. Met de hand is dan toch een betere optie dan de vaatwasser.

2. Vintage borden
Dat retro servies van je grootmoeder is weer helemaal in, maar helaas is het niet zo goed bestand tegen de vaatwasmachine. De gouden versiering aan de randjes gaat heel snel kapot, dus je wast ze beter zelf af met lauwwarm water.

3. Knoflookpers
Het is een irritant klusje, je knoflookpers afwassen. Maar toch doe je het beter zelf: look is immers heel kleverig als het geplet wordt, dus die restjes zullen eerder aankoeken in de afwasmachine dan wegwassen.

4. Thermosbeker
Die thermosbeker is een godsgeschenk dat onze koffie nog een paar uur lekker warm houdt, maar meestal zijn ze niet bestand tegen de vaatwasser. Goed de gebruiksaanwijzing lezen dus!

5. Koper en Aluminium 
Wie zijn aluminium keukengerei niet graag met de hand afwast, kan dat in de afwasmachine stoppen. Wees wel gewaarschuwd: het heeft dan de neiging om te gaan verkleuren. Hetzelfde geldt voor koperen spullen.

6. Kaasrasp
Helaas pindakaas: die restjes kaas in je rasp zullen bijna nooit volledig weggewassen zijn na een rondje in de vaatwasser. Integendeel: je hebt waarschijnlijk een aangekoekte boel als resultaat. Dit is jammer genoeg iets dat je met de hand moet doen.

7. Messen
Niets zo vreselijk als iets moeten snijden met een bot mes. Om de levensduur ervan te verlengen, was je ze beter met de hand af. En daarnaast is de kans ook groot dat de messen iets anders in de afwasmachine beschadigen.

 

Bron: op: hln.be

 

Hulp nodig?

Laat ons u helpen en vraag het artikel of onderdeel bij ons aan.

Artikel of onderdeel aanvragen